The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
20 Grammy Nominaties

MO Big Band plays the South African songbook of jazz

Afrovibes Festival

Metropole Orkest, Orkest

Marcus Wyatt, dirigent

Na het brengen van odes aan Amerikaanse jazzlegendes Oliver Nelson, Quincy Jones en Thelonious Monk verbreedt de bigband nu zijn horizon. Onder leiding van de Zuid-Afrikaanse trompettist en dirigent Marcus Wyatt speelt het Zuid-Afrikaanse jazz. Met muziek van oa. Dudu Pukwana, Abdullah Ibrahim, Johnny Dyani, Winston Mankunku, Bheki Mseleku, Hugh Masekela, Jonas Gwangwa en Zim Ngqawana krijg je een mooie doorsnede van de Zuid-Afrikaanse jazzscene. Speciale gast is vocalist Siyabonga Mthembu.

Dit concert is onderdeel van Afro_Vibes, een jaarlijks festival van hedendaags theater, dans, muziek en design uit Afrika. Het festival brengt het werk van opkomende en gevestigde actuele Afrikaans makers en kunstenaars naar Nederland. Afro_Vibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek.

Kort over Marcus Wyatt:
Marcus Wyatt is een Zuid-Afrikaanse trompettist, componist en dirigent. Hij won in 2016 met zijn ZAR Orchestra ‘Best Jazz Album’ award op de African Music Awards. Tijdens zijn carrière woonde Wyatt een jaar in Nederland. Hij speelde toen onder andere met Fra Fra Sound, Sean Bergin’s M.O.B., Paul Stocker and Bug Band en Red Hot Chili Peppers.

Bestel nu uw tickets

di 28 sep, 20:00
TivoliVredenburg - Cloud9, Utrecht

Koop kaarten

wo 29 sep, 20:00
LantarenVenster, Rotterdam

Koop kaarten

do 30 sep, 20:00
Bimhuis, Amsterdam

Nog niet in verkoop

zo 3 okt, 20:00
Verkadefabriek, 's-Hertogenbosch

Nog niet in verkoop