The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Livestream Transmission

Online Transition Festival vanuit TivoliVredenburg

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Transition gaat online! Onder de noemer Transmission presenteert Transition festival een driedaags online programma. Op zondag 28 maart staat het Metropole Orkest twee keer op het podium van TivoliVredenburg tijdens dit online festival.

A tribute to the music of Charles Mingus
In TivoliVredenburg brengt het Metropole Orkest samen met verschillende solisten een ode aan de Amerikaanse jazzlegende Charles Mingus. Het orkest deelt deze avond het podium met trombonist Pablo Martinez, zangeres Ntjam Rosie, basklarinetist Joris Roelofs en trompettist Angelo Verploegen.

De Afro- Amerikaanse contrabassist, pianist, componist en orkestleider Charles Mingus was een van de meest toonaangevende artiesten in de jazz in de jaren ’50 en ’60. Zijn muziek inspireert ook nu nog een hoop artiesten, ook buiten de jazzwereld. Om het leven en de muziek van deze legendarische artiest te vieren, zullen Mingus’ favorieten als ‘Better Get Hit In Your Soul, ‘Moanin’’ and ‘Goodbye Pork Pie Hat’ voorbijkomen.

Jan Van Duikeren’s JVD4 & Metropole Orkest Strings
Trompettist Jan Van Duikeren (Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Di-Rect, Candy Dulfer, Gare Du Nord) brengt een ode aan de onverwoestbare kracht van de jazzballad. Samen met de strijkers van het Metropole Orkest en slagwerkveteraan John Engels nam Van Duikeren een plaat met gloednieuwe composities op die in mei verschijnt op Zennez Records. Tijdens deze online editie van Transition komt de hele club samen voor een voorproefje van het album, samen met special guest Marcel Veenendaal! Veenendaal is al ruim tien jaar zanger van de band Di-Rect. Ook Metropole saxofonist Paul van der Feen voegt zich deze avond bij het mooie gezelschap.

Voor dit online festival zijn zowel passepartouts (€39,-) als dagtickets (€15,-) te koop.

Het festival begint om 19.00 uur. Het concert met Jan van Duikeren start om 19.40 uur. Het Mingus programma start om 21.40 uur.

Concerten

zo 28 mrt, 19:40
TivoliVredenburg, Utrecht