The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

5 mei-concert in Carré

Traditonele afsluiting Bevrijdingsdag

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Miho Hazama, dirigent

Diggy Dex, zang

Stef Bos, zang

ISH Dance Collective, Dansgroep

Claudia de Breij, zang

Maan, zang

André van Duin, verteller

Hanin Al Kadamani, zang

Laetitia Gerards, zang

ZO! Gospel Choir, zang

Shary-An, zang

Stef Bos, André van Duin, Laetitia Gerards, Claudia de Breij, Shary-An, Hanin, ZO! Gospel Choir, Maan, ISH Dance Collective en het Metropole Orkest treden op tijdens het traditionele 5 mei-concert vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Samen sluiten zij de nationale viering van Bevrijdingsdag 2021 feestelijk af. De NOS zendt het concert live uit op NPO1.

Bevrijdingsdag eindigt traditiegetrouw met het 5 mei-concert op de Amstel, voor Koninklijk Theater Carré. Door de coronamaatregelen vindt het concert ook dit jaar niet buiten maar binnen in het theater plaats. Vanuit de grote zaal verzorgen de diverse artiesten, de performers van ISH Dance Collective en het Metropole Orkest, onder leiding van Miho Hazama, een feestelijk programma.

Zanger Stef Bos zorgt voor de verbinding tussen de verschillende onderdelen van het programma. “Door de avond heen vertel ik persoonlijke anekdotes die het idee van vrijheid voor iedereen tastbaar maken. Want zoals mijn vader mij ooit leerde: ‘We mogen nooit vergeten dat vrijheid ons hoogste goed is’.”

Concerten

wo 5 mei, 20:55
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam