The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & DeWolff

spelen vier concerten in Carré

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

DeWolff, band

Johan Plomp, dirigent

Het Metropole Orkest en DeWolff bundelen hun krachten voor vier unieke concerten in Koninklijk Theater Carré. Samen brengen het 50-koppige pop- en jazzorkest en de psychedelische southern bluesrockband hier klassiekers van DeWolff tot een episch geluid.

DeWolff: een jong en vuurspuwend Hammond-aangedreven powertrio uit Nederland.
DeWolff bracht reeds 7 studio albums, 2 live albums, 2 EP’s en een live DVD uit, wonnen in 2019 een Edison voor ‘Best Rock’ en namen in het diepe zuiden van de Verenigde Staten een album op met Black Keys-producer Mark Neill. Daarnaast hebben ze hun eigen en volledig analoge Electrosaurus Southern Sound studio, waar ze al meerdere veelgeprezen albums (ook voor anderen) opnamen en produceerden.

Robin Piso en broers Luka en Pablo van de Poel zijn enkele van de meest gedreven, energieke en virtuoze muzikanten die je ooit zult tegen komen, extra gehard door het jarenlange touren. Pablo werd zelfs al twee keer verkozen tot de #1 gitarist van de Benelux.
De band speelde al meer dan 1000 shows door heel Europa, Australië, Indonesië en Rusland en prediken zo hun explosieve mix van southern bluesrock met een vleugje soul en psychedelica. Ze maken niet alleen muziek, ze ademen het ook. Je hoeft daarom maar twee minuten van een DeWolff-show mee te maken om te begrijpen waarom muziek uit de gouden eeuw van de rock nog steeds een plek heeft in de 21ste eeuw.

Tijdens de concerten in Carré wordt aan de muziek van DeWolff nog een extra dimensie toegevoegd door het Metropole Orkest. Samen spelen zij een mix van oudere nummers en tracks van het nieuwste album ‘Tascam Tapes’. Dit album werd tijdens de Europese tournee van de band opgenomen in de tourbus en kwam begin dit jaar uit. Als klap op de vuurpijl zullen een aantal nieuwe tracks van het nog uit te brengen ‘Wolffpack’ album voor het eerst live gespeeld worden. Hier moet je gewoon bij zijn!

Concerten

wo 23 sep, 19:00
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

wo 23 sep, 21:30
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

do 24 sep, 19:00
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

do 24 sep, 21:30
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam