The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & Altın Gün

spelen vier concerten in Carré

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Altin Gün, band

Jochen Neuffer, dirigent

Dit najaar ontmoeten Metropole Orkest en Altın Gün elkaar op het podium van Koninklijk Theater Carré. Het toonaangevende pop- en jazzorkest en de Turks-Amsterdamse band nemen je mee op reis vol onweerstaanbare psychedelische Turkse disco-vibes. Een unieke ervaring!

Altın Gun, je kunt er niet meer omheen. Deze band werd genomineerd voor een Grammy, werd een wereldwijde hype, werd uitgenodigd voor popfestival Coachella en staat op Fuji Rock in Japan. Het begon ooit in Istanbul, waar bassist Jasper Verhulst zijn muziekcollectie uitbreidde met retro-Anatolische platen, want de revolutionaire sixties en seventies bereikten ook het oosten. Bands als The Doors en Led Zeppelin inspireerden Turkse muzikanten, die er hun eigen draai aan gaven. Altın Gün geeft vele jaren later weer een unieke slinger aan deze hoorn des overvloeds.

Altın Gün betekent zoiets als ‘gouden morgen’, en die beleeft het zestal zelf inmiddels ook. Hun tweede album ‘Gece’ scoorde geweldige recensies en werd genomineerd voor een Grammy Award. ‘The Know’ omschreef hun concerten als volgt: “heen en weer stuiteren tussen de woestijn en de verste, meest trippy verten in de ruimte.” ‘Humo’ juichte: “die duizelingwekkende tempowisselingen! Die roezige sazdeuntjes! Die tussen krautrock en regelrechte funk schipperende ritmes!” Altın Gün zelf sluit niet uit dat daar nog een vleugje Italo-disco bij komt. Nu dus een samenwerking met het Metropole Orkest. Een bijzondere combinatie die gegarandeerd een prachtige muzikale reis zal opleveren!

Er is door gemeente Amsterdam besloten nog geen ontheffingen te verlenen aan culturele instellingen in verband met de nieuwe maatregelen. Ten gevolge van de strengere maatregelen en de beperking om maximaal 30 bezoekers te ontvangen, is Koninklijk Theater Carré tot zijn spijt genoodzaakt om de geplande voorstellingen van het Metropole Orkest en Altın Gün op 30 september 2020 niet door te laten gaan. Op woensdag 30 september om 17:00 uur plaatst Carré een update op zijn website met verdere informatie.

Concerten

wo 30 sep, 19:00
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

wo 30 sep, 21:30
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

do 1 okt, 19:00
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

do 1 okt, 21:30
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam