The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Knoop Gala 2020

met Tino Martin, MAAN, Nick & Simon, Gordon, Clouseau, Francis Broekhuizen en Bizzey

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Maurice Luttikhuis, dirigent

Dit jaar vindt opnieuw het Knoop Gala plaats in Koninklijk Theater Carré. Dit keer zonder publiek en in een intieme setting. Ook dit jaar begeleidt het Metropole Orkest, onder leiding van Maurice Luttikhuis, de beste bekende en (nu nog) onbekende artiesten.

Het Knoop Gala is een bijzonder concert waar muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights staan. Dit doen zij niet alleen, maar samen met grote Nederlandse artiesten als Tino Martin, MAAN, Nick & Simon, Gordon, Clouseau, Francis Broekhuizen en Bizzey. De presentatie is in handen van Paul de Leeuw en Dieuwertje Blok.

Dit jaar wordt een zeer speciale editie. De muzikale optredens worden namelijk afgewisseld met live verbindingen met familie en geliefdes die niet in de zaal aanwezig kunnen zijn.
Het wordt een editie waarin we naast naast aandacht voor muzikaal talent ook extra aandacht vragen voor de impact die corona heeft op jongeren met een verstandelijke beperking met daarbij de centrale boodschap; niemand mag met Kerst alleen zijn.

Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. Dit fonds draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander.

Het Knoop Gala wordt uitgezonden op 22 december om 20.30 uur op NPO 1.

Concerten

di 8 dec, 20:00
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam