The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jong Metropole speelt Snarky Puppy

featuring Jamison Ross

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Jules Buckley, dirigent

Jamison Ross, drums

Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het Metropole Orkest, het NJO (Nationaal Jeugd Orkest) en het NJJO (Nationaal Jeugd Jazz Orkest) met als doel jonge, getalenteerde musici uit de klassieke en de lichte muziek voor te bereiden op een professionele carrière.

In maart 2020 speelt Jong Metropole de muziek van Snarky Puppy onder leiding van Jules Buckley. In 2016 won het Metropole Orkest een prestigieuze Grammy voor het album ‘Sylv’a met de Amerikaanse jazzformatie. Snarky Puppy staat garant voor energieke en rauwe jazz, soul, hiphop, R&B en funk van het allerhoogste niveau. Hun repertoire past bij uitstek bij Jong Metropole.

Twee leden van Snarky Puppy – Michael League en Jamison Ross – zullen de musici coachen in de aanloop naar de concerten. Jamison zal zich voor de concerten ook op het podium aansluiten bij de jonge talenten.

Het initiatief wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Keep an Eye Foundation.

Eén van de maatregelen om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen is een verbod op evenementen en concerten met meer dan 100 bezoekers in heel Nederland. Dit verbod geldt in ieder geval tot en met 31 maart 2020.
Helaas kunnen de Jong Metropole concerten op de geplande data geen doorgang vinden. We verwijzen je graag door naar Theaters Tilburg, Paradiso en TivoliVredenburg voor meer informatie en updates.

Concerten

vr 13 mrt, 20:30
Theaters Tilburg, Tilburg

za 14 mrt, 20:00
MCO, Hilversum

zo 15 mrt, 15:00
Paradiso, Amsterdam

ma 16 mrt, 20:15
TivoliVredenburg, Utrecht