The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

North Sea Jazz Festival – Reinier Baas & Ben van Gelder

Smash Hits live

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Reinier Baas, gitaar

Christian Elsässer, dirigent

Ben van Gelder, altsaxofoon

Op de zondag 14 juli komt het Metropole Orkest samen met Reinier Baas en Ben van Gelder naar Ahoy in Rotterdam. Daar verzorgen ze samen een concert tijdens het North Sea Jazz Festival, dit keer in de ‘Amazon’.

Tijdens dit concert zal voornamelijk nieuw werk van het album ‘Smash Hits’ gespeeld worden. Christian Elsässer, die tevens een aantal van de composities die te gespeeld zullen worden arrangeerde, staat deze middag op de bok.

Gitarist Reinier Baas en saxofonist Ben van Gelder hebben veel met elkaar gemeen: ze komen allebei uit een muzikale familie, zijn met een 10 afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam, studeerden allebei in New York en ze zijn behalve musicus ook beide componist en bandleider.

De afgelopen jaren stonden Baas & van Gelder meer dan 150 keer met elkaar op het podium. In januari 2016 traden ze voor een klein publiek al tweemaal met het Metropole Orkest op. Die samenwerking beviel zo goed dat ze in 2017 opnieuw samen optraden tijdens het Transition Festival in TivoliVredenburg. Nu ontmoeten het orkest en de getalenteerde heren elkaar opnieuw in Rotterdam.

Concerten

zo 14 jul, 16:15
Ahoy, Rotterdam