The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Night – Openluchttheater Caprera

Driemaal Metropole Orkest op één avond

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Metropole Orkest

Hans Ek, dirigent

Op vrijdag 5 juli komt het Metropole Orkest naar het Openluchttheater Caprera in Bloemendaal voor een gevarieerd avondvullend programma. In drie verschillende bezettingen luiden de musici van het MO het weekend in.

De avond begint met een ode van de Metropole Orkest Big Band aan levende legende Quincy Jones. Jones, een van de allergrootste namen in de muziekwereld, is misschien nog het meest bekend door het produceren van albums voor grote popsterren, zoals Thriller van Michael Jackson. Zijn succes in de popscene overschaduwt eigenlijk zijn briljante carrière als jazzcomponist, arrangeur en bandleider. Nog voordat hij bekendheid verwierf door zijn samenwerking met Frank Sinatra schreef hij in de jaren ’50 en ’60 een flink aantal fantastische bigband-arrangementen. Waaronder ‘Soul Bossa Nova’ (de Austin Powers tune) en ‘Chump Change’ (de tune van NOS Langs de Lijn)

De tweede set is voor de Metropole Orkest Strings. Als onderdeel van het Metropole Orkest spelen de strijkers een enorme verscheidenheid aan muzikale genres. Van jazz en pop tot, chansons, cabaret, musicals, film- en wereldmuziek. Hierdoor staan de Metropole Orkest Strings wereldwijd bekend om de speciale timing die nodig is om hedendaagse pop en jazz te spelen. Zij spelen in Caprera de mooiste arrangementen voor strijkorkest uit de recente geschiedenis van het orkest.

Het programma vindt zijn climax in het derde deel van de avond als het volledige 50-koppige Metropole Orkest samenkomt voor ‘The music from James Bond’. Samen met zangeres Dorona Alberti (Gare du Nord) brengt het orkest de vele iconische titelsongs ten gehore. Als je je ogen dichtdoet zie je Sean Connery, Roger Moore, Pierce Brosnan en Daniel Craig op je netvlies voorbijsluipen!

Programma
16.30 uur: Deuren open
18.00 uur – 18.45 uur: Metropole Orkest Big Band: The Music of Quincy Jones
19.30 uur – 20.15 uur: Metropole Orkest Strings: I’ve Got The World On A String (Best of Jazz)
21.00 uur – 22.00 uur: Metropole Orkest: The Music of James Bond featuring Dorona Alberti

Concerten

vr 5 jul, 18:00
Openluchttheater Caprera, Bloemendaal