The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jazzfestival Viersen: Donny McCaslin

met Ryan Dahle & Jason Lindner

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Donny McCaslin, saxofoon

Ryan Dahle, gitaar

Jules Buckley, dirigent

Jason Lindner, piano

In zijn zoektocht naar nieuwe muzikale territoria gaat tenorsaxofonist Donny McCaslin de samenwerking aan met het Metropole Orkest voor een genre-overschreidende concert tijdens de 33e editie van Jazzfestival Viersen op zaterdag 21 september.

Donny McCaslin is waarschijnlijk het bekendst door zijn veelgeprezen werk als bandleider op ‘Blackstar’ van David Bowie. Geïnspireerd door de woorden en visie van de legende verkent McCaslin een nieuwe artistieke benadering. “Voordat ik met hem aan de slag ging, leek dit niet mogelijk voor mij”, zegt McCaslin. Dit is duidelijk te horen in de muziek op zijn pas uitgebrachte album ‘Blow.’ (Motéma Music, oktober 2018), een onbevreesd divers album dat jazz, alt-rock en elektronica combineert.

Voor de optredens met Metropole Orkest sluiten de geweldige Jason Lindner op toetsen en zanger/gitarist Ryan Dahle zich aan. De setlist bevat tracks van ‘Blow’ en eerder werk van McCaslin. Hij zal ook een aantal nieuwe composities schrijven voor de samenwerking met het MO onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley.

Concerten

za 21 sep, 21:30
Festhalle Viersen,