The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Future of Jazz: MO invites Donny McCaslin

Future of Jazz by BNP Paribas

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Donny McCaslin, saxofoon

Jason Lindner, piano

Ryan Dahle, gitaar

Jules Buckley, dirigent

Met Jason Lindner & Ryan Dahle

In zijn zoektocht naar nieuwe muzikale territoria gaat tenorsaxofonist Donny McCaslin de samenwerking aan met het Metropole Orkest voor 3 genre-overschreidende concerten in Nederland in april 2019.
 
Donny McCaslin is waarschijnlijk het bekendst door zijn veelgeprezen werk als bandleider op ‘Blackstar’ van David Bowie. Geïnspireerd door de woorden en visie van de legende verkent McCaslin een nieuwe artistieke benadering. “Voordat ik met hem aan de slag ging, leek dit niet mogelijk voor mij”, zegt McCaslin. Dit is duidelijk te horen in de muziek op zijn pas uitgebrachte album ‘Blow.’ (Motéma Music, oktober 2018), een onbevreesd divers album dat jazz, alt-rock en elektronica combineert.
 
Voor de optredens met Metropole Orkest sluiten de geweldige Jason Lindner op toetsen en zanger/gitarist Ryan Dahle zich aan. De setlist bevat tracks van ‘Blow’ en eerder werk van McCaslin. Hij zal ook een aantal nieuwe composities schrijven voor de samenwerking met het MO onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley.

Concerten

za 6 apr, 15:30
TivoliVredenburg, Utrecht

zo 7 apr, 20:30
LantarenVenster, Rotterdam

ma 8 apr, 20:30
SPOT, Groningen