The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

ADE 2019: SOHN & Metropole Orkest

Openingsconcert Amsterdam Dance Event

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Sohn, zang/ electronics

Hans Ek, dirigent

Voor het vierde jaar op rij opent Metropole Orkest officieel het Amsterdam Dance Event. Op woensdag 16 oktober deelt ’s werelds meest veelzijdige orkest het podium van de Rabozaal van de Melkweg met songwriter/producer SOHN. De live-elektronica en prachtige stem van SOHN komen samen met het orkestrale geluid van het Metropole Orkest onder leiding van dirigent Hans Ek.

De aftrap met het Metropole Orkest is uitgegroeid tot een terugkerend onderdeel in de programmering van ADE. Na eerdere succesvolle samenwerkingen met Henrik Schwarz (2016), Jameszoo (2017) en Colin Benders (2018) gaat het Metropole Orkest de uitdaging aan opnieuw een ander spectrum van de elektronische muziek te verkennen.

Artistiek manager Robert Soomer: “Vrijwel direct na ADE 2018 zijn we in gesprek geraakt met de Melkweg en ADE over ideeën voor het volgende openingsconcert. SOHN was een van die namen waarvan wij unaniem de artistieke kansen zagen. Zijn muziek is meer geschreven uit het perspectief van een songwriter. SOHN’s stemgeluid is enorm karakteristiek en hij maakt op een spannende manier gebruik van een mix van elektronica en analoge instrumenten om zijn teksten te omlijsten. Die mix gaat in deze samenwerking natuurlijk een hele andere lading krijgen.”

Het evenement is ook toegankelijk voor mensen in het bezit van een ADE Pass.

Concerten

wo 16 okt, 20:00
Melkweg, Amsterdam