The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

North Sea Jazz Festival – Snarky Puppy

GRAMMY-WINNENDE COMBINATIE OP NSJF

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Jules Buckley, dirigent

Snarky Puppy, band

Dit jaar komt het Metropole Orkest op vrijdag én zaterdag naar het North Sea Jazz Festival. Op vrijdag 13 juli staat het orkest, onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley, opnieuw op het podium met Snarky Puppy.

In 2014 sloegen het Metropole Orkest en Snarky Puppy de handen ineen om samen een album op te nemen. In het bijzijn van publiek werd in twee dagen tijd in het Energiehuis in Dordrecht ‘Sylva’ opgenomen. In 2015 werd de samenwerking voortgezet in de vorm van concerten in Rotterdam, Parijs en Coutances. Een jaar later ontmoetten de twee ensembles elkaar opnieuw in Rotterdam, dit keer op het North Sea Jazz Festival.

In 2016 wonnen het Metropole Orkest en Snarky Puppy een Grammy voor het album ‘Sylva’ in de categorie Best Contemporary Instrumental Album. De sleutel tot het succes van het album was de chemie tussen beide bandleiders: Michael League en Jules Buckley. Het is deze mannen gelukt om de ensembles samen te smelten tot één krachtig muzikaal geheel. Funk, rock, jazz en filmische muziek; alle stijlen komen voorbij met glansrollen voor solisten uit alle secties.

Tijdens het concert op 13 juli zullen zowel nummers van het Grammy Award winnende album als nieuw werk ten gehore worden gebracht.

Concerten

vr 13 jul, 17:30
Ahoy, Rotterdam