The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

North Sea Jazz Festival – Gregory Porter

Metropole Orkest & Gregory Porter, arranged and conducted by Vince Mendoza

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Vince Mendoza, dirigent

Gregory Porter, zang

Op 14 juli 2018 staat het Metropole Orkest, onder leiding van Vince Mendoza, opnieuw op het North Sea Jazz Festival in Ahoy Rotterdam. Dit keer samen met niemand minder dan Gregory Porter. Samen zullen wij deze avond nummers van het nieuwe album van Gregory Porter, genaamd ‘Nat “King” Cole & Me’, en Porters eigen hits ten gehore brengen.

De samenwerking tussen Metropole Orkest en Gregory Porter gaat al enige tijd terug. In 2012 stonden we samen in Paradiso, in 2013 verschenen we op het North Sea Jazz Festival en in 2014 toerden we door Duitsland en verscheen de deluxe editie van het album ‘Liquid Spirit’. In 2018 worden daar de drie concerten in Koninklijk Theater Carré en het concert tijdens North Sea Jazz aan toegevoegd.

Op het album dat in oktober 2017 verscheen herbeleeft Porter enkele van Cole’s meest geliefde klassiekers als “Smile”, “L-O- V-E”, “Nature Boy”, en “The Christmas Song”. Zesvoudig Grammy Award-winnaar en honorair dirigent van het Metropole Orkest Vince Mendoza hielp Porter tijdens het proces. Hij arrangeerde het album en zal in juli het Metropole Orkest leiden.

Concerten

za 14 jul, 17:45
Ahoy, Rotterdam