The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & Jacob Collier

onder leiding van Jules Buckley

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Jules Buckley, dirigent

Jacob Collier, zang/piano

Metropole Orkest en het 23-jarige multitalent Jacob Collier ontmoetten elkaar voor het eerst voor het eerbetoon aan Quincy Jones bij de BBC Proms in 2016. Collier, een protegee van Quincy Jones, maakte daar indruk met een cover van ‘Human Nature’ en een prachtige orkestrale versie van zijn eigen compositie ‘In The Real Early Morning’. Een jaar later stond hij samen met Cory Henry en het Metropole Orkest op het podium bij North Sea Jazz. Daar ontstond het idee om de succesvolle samenwerking voort te zetten.

Jules Buckley over Jacob: “Hij is pas 23, het is waanzin. Jacob gaat nog veel fantastische dingen maken en het is mooi hem te vergezellen tijdens dit deel van zijn reis. Ik ben enorm nieuwsgierig naar wat er gebeurt als hij mijn leeftijd bereikt. Hij is een soort Jedi and ik kan me bijna niet voorstellen hoe dat gaat zijn als hij 30 of 40 is. He’s going to be some crazy force!”

Metropole Orkest en Jacob brengen onder andere stukken van zijn nieuwste album, dat eind januari in Hilversum werd opgenomen, ten gehore.

Het concert in Het Concertgebouw is onderdeel van de concertserie Robeco SummerNights.

Concerten

wo 22 aug, 20:00
Het Concertgebouw, Amsterdam

vr 24 aug, 20:30
TivoliVredenburg, Utrecht