The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & Bokanté

Wereldmuziek nieuwe stijl

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Jules Buckley, dirigent

Bokanté, band

Bokanté & Metropole Orkest. Een epische ontmoeting tussen een wereldmuziek-supergroep nieuwe stijl en ’s werelds leidende pop- en jazzorkest onder leiding van Jules Buckley.

Michael League – bandleider van Bokanté – en Metropole Orkest (MO) werkten eerder samen aan het Grammy Award winnende ‘Sylva’. En hoewel deze nieuwe samenwerking in veel opzichten onvergelijkbaar is, zullen fans van Snarky Puppy niet teleurgesteld zijn. Je herkent de schrijfstijl van League, terwijl zangeres Malika Tirolien de sfeer bepaalt met haar Creoolse/Franse teksten en zang. Voeg daar dan nog de skills van zes topmuzikanten van vier verschillende continenten aan toe en een supergroep is geboren.

Na hun debuut ‘Strange Circles’ in 2017 ontstond wederzijdse interesse tussen de band en MO chef-dirigent Jules Buckley om samen te werken aan nieuwe muziek en zo wereldmuziek, connectiviteit, eenheid en liefde te vieren. Michael League: “Metropole Orkest is zonder twijfel mijn favoriete symfonische ensemble dat hedendaagse populaire muziek speelt. Hun veelzijdigheid is ongekend en het is een fantastische groep om mee te werken. Deze nieuwe samenwerking is voor mij gelijke delen band-vocals-orkest en we vormen en creëren de muziek als eenheid.

Concerten

za 29 sep, 20:15
Muziekgebouw Eindhoven, Eindhoven

zo 30 sep, 20:30
SPOT, Groningen

ma 1 okt, 20:00
Melkweg, Amsterdam

di 2 okt, 20:00
Parkstad Limburg Theaters, Heerlen

wo 3 okt, 20:15
TivoliVredenburg, Utrecht