The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Academy Concert

Standing on the Shoulders of Giants

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Op dinsdagavond 24 april is het Metropole Orkest terug met een speciaal Academy Project. ‘Standing on the Shoulders of Giants’ vindt plaats in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.

Voor dit concert het orkest aan de aanvoerders wie hun helden en favoriete leraren zijn. Deze helden zullen in de week van 24 april naar Hilversum komen om de Academy studenten workshops te geven. Wat dit project extra bijzonder maakt is dat er niet één orkest speelt, maar dat er drie losse ensembles worden gecreëerd.

Deze ensembles zullen in studio 1 van het MCO ten gehore brengen wat ze van de beste docenten hebben geleerd. En dat belooft spectaculair te worden.

Strijkorkest
Pierre Blanchard is een toonaangevende jazzviolist, componist en arrangeur uit Parijs.
Hij werd voor dit project uitgenodigd door aanvoerder van de 2e violen Herman van Haaren. “Voor mij, Pierre Blanchard, met zijn opmerkelijke liefde voor strijkers, is een enorm soulvolle en oprechte jazzviolist.”, aldus Herman.

Big Band
Johan Plomp studeerde contrabas en arrangeren op het Hilversums Conservatorium samen met Victor Kaihatu, Rob Langereis en Kenny Napper. Sinds 1996 geeft hij les op het Conservatorium van Amsterdam.

Naast Johan komen er per sectie nog een aantal coaches naar Hilversum. Voor de trompetten en trombones is dat Jarmo Hoogendijk. Jarmo is erg bijzonder voor het orkest omdat hij alle vier van onze trompettisten, Ray, Rik, Nico en Martijn, les gaf.
Voor de saxofoons zal Simon Rigter langskomen en voor de ritmesectie Rob van Bavel.

Percussie
Martin Verdonk werd uitgenodigd door percussionist Murk Jiskoot. Martin werd geboren op Curacao en studeerde percussie op het Conservatorium Rotterdam en de Conjunto Folklorico Nacional de Cuba. Als een allround percussionist werkt hij samen met de grootste nationale en internationale bands en artiesten.

Kaarten voor dit concert zijn gratis maar dienen wel gereserveerd te worden. Mocht u toch een bijdrage willen leveren aan het voortbestaan van het orkest, dan kunt u dat doen in de vorm van een donatie aan het eind van uw reservering.

Concerten

di 24 apr, 20:15
MCO, Hilversum