The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
22 Grammy Nominaties

Bryan Ferry & Metropole Orkest

In AFAS Live & de Lotto Arena

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

De Britse muzieklegende Bryan Ferry komt terug naar Nederland en België voor een zeer bijzondere show. De voormalig frontman van Roxy Music staat op 5 juni 2018 samen met het Metropole Orkest in AFAS Live. Op 7 juni 2018 doen zij de Lotto Arena in Antwerpen aan. De kaartverkoop voor beide concerten begint aanstaande vrijdag 1 december om 10:00 uur.

Ferry, de man achter hits als More Than This en Let’s Stick Together, speelde dit jaar voor het eerst met een compleet orkest (in augustus dit jaar in de Hollywood Bowl), en brengt de show nu exclusief naar Nederland en België. Tijdens dit concert speelt de zanger samen met het Metropole Orkest de grootste hits uit zijn legendarische carrière als soloartiest en als leadzanger van Roxy Music.

De carrière van de inmiddels 72-jarige Ferry begon alweer 46 jaar geleden toen hij met Brian Eno, Phil Manzanera, Andy Mackay, Paul Thompson en Graham Simpson artrockgroep Roxy Music oprichtte. Het zestal, dat zich als eerste band onderscheidde door stijl en muziek als totaalplaatje te presenteren, scoorde internationale hits met nummers als Love Is The Drug, Avalon, More Than This en de schitterende John Lennon-cover Jealous Guy. In 1983 nam de band een creatieve pauze, die uiteindelijk maar liefst achttien jaar zou duren, waardoor Ferry zich nog meer kon richten op zijn toch al prominente solowerk.

Als soloartiest is Ferry namelijk minstens zo succesvol als in zijn beste dagen bij de Britse groep, die volgens het gezaghebbende Rolling Stone Magazine nog steeds bij de beste bands allertijden hoort. De singer-songwriter uit het noorden van het Verenigd Koninkrijk bracht in totaal vijftien soloplaten uit, waarvan Boys and Girls (1985), met daarop het monumentale Slave To Love, de nummer 1 positie in de Britse charts behaalde. Andere hits die Ferry door de jaren opnam zijn natuurlijk Kiss and Tell en de meeslepende ballade Don’t Stop The Dance.

Concerten

di 5 jun, 21:00
AFAS live, Amsterdam-Zuidoost

do 7 jun, 21:00
Lotto Arena, Merksem