The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Avond van de Jazzmuziek

Jazzklassiekers met toonaangevende NL jazz en popartiesten

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Dennis Mackrel, dirigent

Trijntje Oosterhuis, zang

Alain Clark, zang

Yuri Honing, tenorsaxofoon

Jeangu Macrooy, zang

Sabrina Starke, zang

Sven Figee, toetsen

John Engels, drums

Chet Baker, Miles Davis, Ella Fitzgerald, John Coltrane, Duke Ellington, Herbie Hancock en Snarky Puppy… Jazziconen van vroeger, nu en de toekomst wier tijdloze muziek vaker gehoord mag worden. Daarom vindt vrijdag 26 januari in Koninklijk Theater Carré de allereerste Avond van de Jazzmuziek plaats. Metropole Orkest speelt de mooiste muziek uit de rijke jazzgeschiedenis met toonaangevende Nederlandse artiesten uit jazz en pop.

Of je nu een fervent liefhebber bent of (nog) weinig van jazz weet, de Avond van de Jazzmuziek is er voor iedereen. Een feest der herkenning of ‘trip down memory lane’ voor de een of een ware ontdekkingsreis voor de ander. Van ‘So What’ tot ‘Let’s Get Lost’ en van ‘Stella by Starlight’ tot ‘My Favourite Things’.
Gespeeld door het Metropole Orkest en een aantal fantastische vocalisten en instrumentalisten uit de Nederlandse jazz en pop. Bevestigd zijn: Yuri Honing, Alain Clark, Trijntje Oosterhuis, Jeangu Macrooy, Sabrina Starke, Sven ‘Hammond’ Figee en de legendarische oud-drummer van Chet Baker, John Engels.

Metropole Orkest is hét pop en jazzorkest van Nederland en geniet wereldwijde erkenning in het genre door samenwerkingen met vele jazzlegendes. Voor de Avond van de Jazzmuziek staat het orkest onder leiding van jazzvirtuoos Dennis Mackrel. De Amerikaan werd wereldberoemd als drummer en orkestleider van de Count Basie Orchestra. Momenteel is Mackrel de chef-dirigent van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Concerten

vr 26 jan, 20:15
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam