The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Transition: Reinier Baas & Ben van Gelder

MO speelt opnieuw met multitalenten

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Metropole Orkest

Christian Elsässer, dirigent

Reinier Baas, gitaar

Ben van Gelder, altsaxofoon

Op zaterdag 8 april 2017 organiseert TivoliVredenburg voor de tweede keer met North Sea Jazz een groots jazzfestival in Utrecht. Transition heet het eendaagse, over vijf zalen verspreide festival dat zich richt op hedendaagse jazz gespeeld door muzikanten die het liefst buiten de traditionele hokjes treden en zichzelf steeds weer weten te vernieuwen.

Multitalenten Reinier Baas (30, gitaar) en Ben van Gelder (27, altsaxofoon) hebben veel met elkaar gemeen: ze komen allebei uit een muzikale familie, zijn met een 10 afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam, studeerden allebei in New York en ze zijn behalve musicus ook beide componist en bandleider.

De afgelopen jaren stonden de heren meer dan 150 keer met elkaar op het podium. In januari 2016 traden ze voor een klein publiek al tweemaal met het Metropole Orkest op. Die samenwerking beviel zo goed dat ze opnieuw met het orkest o.l.v. Christian Elsässer het podium delen. Op het programma staan eigen werken van Baas en van Gelder. Verrassend en afwisselend, zowel qua muziek als qua podiumbezetting.

De aanvangstijd hieronder is niet definitief. Houd de website van Transition Festival in de gaten voor de juiste informatie.

Concerten

za 8 apr, 15:45
TivoliVredenburg, Utrecht