The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Finale Arrangers Workshop

Met Kandace Springs

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Vince Mendoza, dirigent

Kandace Springs, zang

Een keer in de twee jaar nodigt Metropole Orkest talentvolle arrangeurs uit om kennis te maken met orkest. Acht jonge talenten van over de hele wereld krijgen de kans een week met het orkest te werken en masterclasses te volgen van honorair dirigent Vince Mendoza en gastsolist Kandace Springs.

Dit concert is de finale van de Arrangers Workshop. Metropole Orkest en Kandace Springs spelen de arrangementen waar de talenten gedurende de week aan hebben gewerkt.

Kandace Springs werd geboren in Nashville en groeide op in een muzikaal gezin. Muziek van Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Roberta Flack en Norah Jones was voor haar dagelijkse kost. Deze muzikale helden hebben haar geholpen bij het vinden van haar eigen geluid en gemaakt tot wie ze nu als artiest is. Ze is pas 27 maar heeft in korte tijd al een hoop bereikt. Haar coverversie van Sam Smith’s ‘Stay With Me’ werd opgepikt door Prince. Hij was zo onder de indruk dat hij haar uitnodigde om te komen spelen op de dertigste verjaardag van ‘Purple Rain’ in Paisley Park. Vervolgens werd ze in de studio begeleid door Sam Smith én bracht ze haar debuutplaat ‘Soul Eyes’ uit.

‘Soul Eyes’ bevat 11 nummers, stuk voor stuk door Kandace gezongen én gespeeld op de piano. Liefdesliedjes, maar dan net op een andere manier. Een mix van jazz, soul en een klein beetje country maken dit album uniek en herkenbaar tegelijk.

Concerten

do 26 okt, 20:15
MCO, Hilversum