The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

North Sea Jazz Festival – Snarky Puppy

Grammy-winnende combinatie op NSJF

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Metropole Orkest

Jules Buckley, dirigent

Afgelopen februari wonnen Snarky Puppy en het Metropole Orkest een Grammy voor het album ‘Sylva’ in de categorie Best Contemporary Instrumental Album. In juli treden we voor het eerst sinds de winst weer samen op! Tijdens de eerste dag van het North Sea Jazz Festival in Rotterdam zal de uitvoering van Sylva de zaal op haar grondvesten laten schudden!

De sleutel tot het succes van het album ‘Sylva’ was de chemie tussen beide bandleiders: Michael League en Jules Buckley. Het is deze mannen gelukt om de ensembles samen te smelten tot één krachtig muzikaal geheel. Funk, rock, jazz en filmische muziek; alle stijlen komen voorbij met glansrollen voor solisten uit alle secties.

Lang waren de mannen van Snarky Puppy het best bewaarde geheim in de New Yorkse jazz/funk underground, maar na het winnen van hun eerste Grammy in 2014 voor Best R&B Performance schiet de band als een komeet omhoog. Ze hebben met veel verschillende artiesten samengewerkt als Jacob Collier, Lalah Hathaway, Justin Timberlake, David Crosby en Snoop Dogg.

Leuk feitje: zowel Snarky Puppy en het Metropole Orkest zouden sowieso los van elkaar al spelen op vrijdag. Na de winst van de Grammy wilden ze de kans op weer samen op het podium te staan maar al te graag aangrijpen. Kortom, mis het niet!

Concerten

vr 8 jul, 18:30
Ahoy, Rotterdam