The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO meets Tin Men and the Telephone

Metromorphose

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Metropole Orkest

Jules Buckley, dirigent

Tin Men and The Telephone

Begin juni ontmoet Metropole Orkest de band Tin Men and the Telephone voor concerten in de Hallen in Amsterdam. Of eigenlijk… voor interactieve concertervaringen waarbij publieksparticipatie en improvisatie een grote rol gaan spelen.

Tin Men and the Telephone is een Amsterdams trio rondom pianist Tony Roe. Hun handelsmerk is de creatieve en innovatieve benadering van geïmproviseerde muziek, waarbij ze multimedia mengen met het bespelen van hun instrumenten. Met de smartphone app ‘Tinmendo’ geven ze concertbezoekers de kans invloed uit te oefenen op hun concerten. Het publiek stemt bijvoorbeeld via de app welke musicus mag soleren, het bedient lampen op het podium en de telefoons veranderen in ruimtelijke speakers waaruit muziek klinkt.

Deze app zal ook centraal staan in de samenwerking tussen Metropole Orkest en Tin Men, zij het dat de achterliggende techniek herzien wordt om ook het hele orkest aan te kunnen sturen. Daarmee staat het concert naast Tony Roe en MO chef-dirigent Jules Buckley óók onder leiding van het aanwezige publiek. Het kan eigen akkoorden, melodieën en ritmes maken waarop de gelegenheidsformatie gaat improviseren.

Tin Men and the Telephone, Metropole Orkest en het publiek spelen elkaar de bal toe en staan in verbinding door het meest geliefde en meest gehate apparaat van deze tijd, de smartphone.

Kortom, bij deze concerten is het motto: Houd je telefoon aan!

Download de app via www.tinyurl.com/tinmendo.

Dit project is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van‘Toekomstmuziek!’, een programmaregeling van Fonds 21 en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Tin Men and the Telephone
Tin Men and the Telephone bestaat sinds 2009 en de bezetting bestaat uit pianist Tony Roe (Nederland), bassist Pat Cleaver (Engeland) en drummer Bobby Petrov (Bulgarije).

Tin Men and the Telephone trad op diverse prestigieuze festivals zoals het North Sea Jazz, London Jazz Festival, Jazzahead, BMW Welt Jazz Awards Finals, Gateshead International Jazz Festival, Ottowa Jazz Festival, Toronto Jazz Festival, Moods, Nasjonal Jazzscene Victoria, Dokkhuset, Amman Jazz Festival, Istanbul Jazz Festival, Tremplin Jazz d’Avignon, Unterfahrt, Jazztage Dortmund Domicil, Jazzmeile Thüringen, De Werf, Oerol, de Parade en vele anderen.
Dit jaar is de band genomineerd voor de Jazz FM FM Awards – Digital Initiative of the Year. 

Bandleider Tony Roe studeerde bij Rian de Waal aan het Haagse Koninklijk Conservatorium. Ook studeerde hij industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en volgende hij tevens gedeeltelijk de opleiding Muziektechnologie in Hilversum. In 2009 studeerde hij summa cum laude af in Jazz Piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel doet hij zijn PHD aan het Orpheus instituut in Gent gericht op innovaties binnen geïmproviseerde muziek.

Concerten

vr 3 jun, 20:00
De Hallen Studio's, Amsterdam

za 4 jun, 21:30
De Hallen Studio's, Amsterdam