The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Italian Opera meets Jazz

Met Mike del Ferro en Claron McFadden

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Metropole Orkest

Mike del Ferro, piano

Claron McFadden, sopraan

Italian Opera meets Jazz: het belcanto repertoire –Napolitaanse liederen en aria’s, met accent op Italiaanse componisten als Verdi en Puccini– in een eigentijdse setting. Het project is een samenwerking tussen Mike del Ferro en Metropole Orkest met medewerking van sopraan Claron McFadden. Op zondag 8 mei gaat het repertoire onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley live uitgevoerd worden in de grote zaal van Het Concertgebouw. Het eerder opgenomen album zal vanaf 6 mei verkrijgbaar zijn.

Opera en klassieke muziek zijn Mike del Ferro met de paplepel ingegoten. Hij begon al jong met een klassieke pianostudie totdat hij in aanraking kwam met jazz en besloot om zich daarop toe te leggen. Zijn enorme liefde voor opera en klassieke muziek heeft hij altijd behouden. Zo kwam hij enige tijd geleden op het idee om operarepertoire te arrangeren voor zijn eigen trio

Na gesprekken met het Metropole Orkest ontstond het idee om samen met het orkest een nieuw album op te nemen met dit repertoire. Het Metropole Orkest heeft daarvoor acht internationale arrangeurs benaderd om bijzondere arrangementen te maken. 

Vrijwel alle composities –op één compositie na zijn alle stukken van Italiaanse componisten– hebben een speciale betekenis voor Mike del Ferro omdat zijn vader dit repertoire zong. De composities lenen zich volgens Mike uitstekend om zowel ritmisch als harmonisch bewerkt te worden. Zijn ideeën zijn door de arrangeurs uitgewerkt, met de schoonheid van de originele composities als uitgangspunt.

Concerten

zo 8 mei, 11:00
Het Concertgebouw, Amsterdam