The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Robeco SummerNights – Laura Mvula

Openingsconcert met Laura Mvula

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Metropole Orkest

Jules Buckley, dirigent

Laura Mvula, zang

Sara Colman

Patty Gaddum

Lodewijk van Gorp

Consensus Vocalis

In februari vorig jaar namen we met Laura Mvula een orkestrale versie van haar geprezen album ‘Sing to the Moon’ op in de legendarische Abbey Road Studios. Een bijzondere samenwerking die uiteindelijk leidde tot een uitnodiging voor de BBC Proms, waar het Metropole Orkest als eerste niet-Britse orkest een Late Night Prom speelde.Nu zijn we uitgenodigd om het openingsconcert voor de Robeco SummernNights te verzorgen in Het Concertgebouw. Ook koor Consensus Vocalis zal zich bij ons voegen. Eerder deed Consensus Vocalis al mee tijdens het concert in Paradiso en gelukkig kunnen we ook nu weer op ze rekenen!

De concerten bij de Robeco SummerNights zijn altijd nét even anders en het is uitgegroeid tot een concertreeks met een brede programmering voor jong en oud en is toegankelijk voor iedereen. Daar sluiten wij ons graag bij aan!

Laura Mvula is een van de snelst opkomende talenten in de UK. Haar eerste album ‘Sing to the Moon’ bleef niet onopgemerkt. Ze won een MOBO Award, werd genomineerd voor een ‘Mercury Prize’ en twee ‘Brit Awards’ en werd getipt door de Grammy commissie.

Laura Mvula: “Ik had nooit durven hopen dat de muziek van ‘Sing to the Moon’ door deze orkestrale remix tot zo’n climax zou komen. Dat dit dan ook nog eens is met het Metropole Orkest is voor mij een droom die uitkomt.”

Concerten

za 27 jun, 21:00
Het Concertgebouw, Amsterdam