The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

North Sea Jazz Festival – Laura Mvula

The story continues!

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Metropole Orkest

Jules Buckley, dirigent

Laura Mvula, zang

Consensus Vocalis

Sara Colman

Patty Gaddum

Lodewijk van Gorp

In februari vorig jaar namen we met Laura Mvula een orkestrale versie van haar geprezen album ‘Sing to the Moon’ op in de legendarische Abbey Road Studios. Een bijzondere samenwerking die uiteindelijk leidde tot een uitnodiging voor de BBC Proms, waar het Metropole Orkest als eerste niet-Britse orkest een Late Night Prom speelde. En de samenwerking krijgt nog een vervolg. Deze zomer zijn we uitgenodigd om samen met Laura Mvula en koor Consensus Vocalis het openingsconcert van de Robeco SummerNights te verzorgen én op North Sea Jazz te komen spelen.

Laura Mvula is een van de snelst opkomende talenten in de UK. Haar eerste album ‘Sing to the Moon’ bleef niet onopgemerkt. Ze won een MOBO Award, werd genomineerd voor een ‘Mercury Prize’ en twee ‘Brit Awards’ en werd getipt door de Grammy commissie.

Laura Mvula: “Ik had nooit durven hopen dat de muziek van ‘Sing to the Moon’ door deze orkestrale remix tot zo’n climax zou komen. Dat dit dan ook nog eens is met het Metropole Orkest is voor mij een droom die uitkomt.”

Concerten

zo 12 jul, 15:15
Ahoy, Rotterdam