The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO plays Duke Ellington

De muziek van een jazzlegende

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Metropole Orkest

Vince Mendoza, dirigent

In ons 70-jarig jubileumjaar spelen we de muziek van jazzlegende Duke Ellington. Het is muziek die door de jaren heen speciaal voor het orkest is gearrangeerd door internationale toparrangeurs en een bijzondere dwarsdoorsnede vormt van alle stijlperiodes die in Ellington’s werk vervat zijn, tussen de jaren ’20 en ’60 van de vorige eeuw.

Het accent zal liggen op repertoire van de legendarische ‘1940- band’ van Ellington, met daarin o.a. Ben Webster op tenorsax en bassist Jimmy Blanton. Net als in de band van Ellington zal tijdens het concert een grote rol zijn weggelegd voor onze eigen solisten, stuk voor stuk topmuzikanten.

Hoogtepunt in het program is de symfonische suite Harlem die Ellington in 1951 schreef als onderdeel van een op New York ge├»nspireerde orkestsuite. Het stuk ging in 1955 in premiere in Carnegie Hall. Harlem is bij uitstek op het lijf van het Metropole Orkest geschreven. De legende zelf zei over Harlem: “We would now like to take you on a tour of this place called Harlem… It is Sunday morning. We a strolling from 11th Street up Seventh Avenue, heading north through the Spanish and West Indian neighborhood towards the 125th Street business area… You may hear a parade go by, or a funeral, or you may recognize the passage of those who are making Civil Rights demands.”

Concerten

do 29 jan, 20:30
Theaters Tilburg, Tilburg