The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest Strings & NJJO

MO ondersteunt talentontwikkeling

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Martin Fondse, dirigent

Het Sena Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) is een bigband van 22 muzikale toptalenten en wordt ook wel het ‘Jong Oranje’ van de jazz genoemd. Het orkest wordt eens in de twee jaar samengesteld uit Nederlandse of in Nederland woonachtige talenten van maximaal 21 jaar. Zij doorlopen een educatief traject met muzikale coaching, workshops en optredens en krijgen zo de kans om hun weg naar een professionele toekomst te vinden.
Dit seizoen staat het NJJO onder artistieke leiding van componist, arrangeur en dirigent Martin Fondse.

Tijdens het concert ontmoet het NJJO de Metropole Orkest Strings. Martin Fondse heeft speciaal voor deze gelegenheid zijn geschreven repertoire uitgebreid voor de strijkers. Zijn muzikale taal beweegt zich van jazz, hedendaagse gecomponeerde muziek en wereldmuziek tot film- en animatiemuziek.
De dagen voor het concert worden de jonge musici van het NJJO tijdens het coachings- en masterclass traject gecoacht door o.a. de leden van de Metropole Orkest Big Band.

Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van hoofdsponsor Sena, het Prins Bernhard Cultuurfonds, NORMA, De Nederlandsche Bank en Stichting BOO.

Concerten

za 24 okt, 20:15
MCO, Hilversum