The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jaar van de Mijnen – Barbaraviering

Herdenking en viering voor alle oud-mijnwerkers van Limburg

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Metropole Orkest

Maurice Luttikhuis, dirigent

Stichting Benefiet Events organiseert een groots concert waarin het mijnverleden als een rode draad verweven wordt. Een prachtig concert waarin we bruggen bouwen tussen verleden, heden en toekomst met bekende Limburgers uit alle genres zoals Jack Vinders, Suzan Seegers, Beppie Kraft, Gé Reijnders, Fenna Ograjensek, Sef Thissen, Henk Steijvers, Leta Bell, Emil Szarkowicz, Brigitte Heitzer, Frans Pollux en Romano Diederen.

150 mannen uit drie koren met een mijnverleden te weten DSM·SABIC, RMK 1921 en KKM Lambertus o.l.v. Wim Schepers zullen eveneens hun medewerking verlenen.

Filmdagboeken tijdens het concert
De avond begint met een prachtige film van Paul Versteegen. Een ode aan Barbara, de beschermheilige van de ondergrondse mijnwerkers. Bijzonder, omdat het concert plaatsvindt op de dag van de Barbaraviering. Tijdens het concert worden filmdagboeken getoond waarbij de artiesten kort vertellen hoe de mijnen invloed hebben gehad op hun leven en dat van hun familie. Daarnaast wordt er een schat aan historisch materiaal getoond.

Concerten

vr 4 dec, 19:00
Rodahal, Kerkrade