The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Cross-linx festival

Het reizende festival

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Metropole Orkest

Jules Buckley, dirigent

Mark Lanegan, zang

Charles Hazlewood, dirigent

Tom Jenkinson, Squarepusher

Cross-linx legt in één gevarieerde avond onvermoede verbindingen (bloot) tussen gecomponeerde ‘nieuwe’ muziek en artiesten uit de avant-garde popscene. Op eerdere edities van Cross-linx Festival passeerden artiesten als Patrick Watson, Ólafur Arnalds, The National, Nico Muhly, Efterklang, José González, Spinvis en Lavinia Meijer de revue.

Deze editie komt er weer een keur aan artiesten voorbij zoals Bryce Dessner, SWOD, Sebastian Plano, Maarten Vos en FC Jongbloed-Lunatree. Wij zullen wij samen met Mark Lanegan en Squarepusher op het podium staan. Qua stijl kunnen deze twee artiesten eigenlijk niet verder uit elkaar liggen.

Mark Lanegan was als voorman van The Screaming Trees een van de meest gezichtsbepalende figuren van de Amerikaanse grunge-golf, maar valt de afgelopen jaren vooral op door zijn zeer intense, verhalende solo-optredens.
Squarepusher a.k.a. Tom Jenkinson, groot in de jazzscene én de drum and bass hoek. Dan weet je dat je met een bijzondere muzikant te maken hebt. Squarepusher is de grootste beatspionier van de jaren 90 en absoluut een bijzonderheid te noemen.

Initiatiefnemer en programmeur van het festival, Frank Veenstra, vindt de line-up van deze veertiende editie misschien wel de sterkste ooit: “Mark Lanegan stond al lang op het verlanglijstje van Cross-linx en dirigent Jules Buckley van het Metropole Orkest gaat zijn muziek arrangeren,” vertelt hij. “Dat een volstrekt authentieke artiest zoals Lanegan op dezelfde avond optreedt als Squarepusher, en dan ook allebei met het Metropole Orkest, is heel uitzonderlijk!”

Concerten

wo 11 feb, 20:00
Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

do 12 feb, 20:00
Muziekgebouw Eindhoven, Eindhoven

vr 13 feb, 20:00
De Doelen, Rotterdam

za 14 feb, 20:00
SPOT, Groningen