The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Robert Glasper Experiment

MO, Glasper, Mendoza

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Metropole Orkest

Vince Mendoza, dirigent

Sommige artiesten zijn zo vernieuwend dat hun stijl lastig in woorden te vatten is. Robert Glasper is zo iemand.Hij gaat de hele wereld over en zoekt de grenzen op van neo-soul, hip-hop, jazz, gospel en R&B.

Zijn eerste album “Mood” (2004) viel op door zijn eigenzinnige composities en een eigen arrangement van Herbie Hancock’s “Maiden Voyage” dat volgens Glasper geïnspireerd was op “Everything in Its Right Place” van Radiohead. In 2005 tekende hij bij Blue Note en zette zijn eigenzinnige lijn door.

Zijn album “Black Radio” (2012) kreeg twee Grammy nominaties. “Best R&B Performance” en “Best R&B Album”. In de laatste categorie wist hij de Grammy ook nog eens te verzilveren.

Dit concert zal hij optreden met “The Robert Glasper Experiment”, bestaande uit Robert Glasper, Mark Colenburg (drums), Casey Benjamin (saxes/vocals) en Burniss Travis (bass). Het beloven bijzondere concerten te worden samen met het Metropole Orkest, een grote stapel nieuwe arrangementen en honorair dirigent Vince Mendoza.

Concerten

za 12 apr, 20:15
Muziekgebouw Eindhoven, Eindhoven

zo 13 apr, 20:30
Westergastheater, Amsterdam