The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Edison Jazz/World Gala

Kurt Elling krijgt Edison Jazz Oeuvreprijs

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Metropole Orkest

Jules Buckley, dirigent

Kurt Elling, zang

De Edison Jazz Oeuvreprijs is dit jaar voor niemand minder dan de Amerikaanse jazzvocalist Kurt Elling. Op 27 november wordt de prestigieuze prijs uitgereikt in Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven. Hij komt de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen en zal uiteraard samen met ons het podium delen.

Jazzvocalist en tekstschrijver Kurt Elling werd in 1967 geboren in Chicago en woont inmiddels in New York. Kenners en media verklaren de man met de diepe bariton en die vier octaven bereikt als de beste mannelijke jazzvocalist van de laatste twintig jaar. Kurt Elling liet zich beïnvloeden door King Pleasure en Jon Hendricks, die hem tot ‘vocalese’ (het schrijven van teksten op instrumentale jazz-solos) inspireerden, maar ook door Frank Sinatra en Mark Murphy.

Naast de scat is Elling bekend vanwege zijn zogeheten ‘rant’: ter plekke improviseert hij zijn woorden en zinnen. Alle tien zijn albums werden genomineerd voor internationale muziekprijzen. De Duitse Echo, de Grammy en tientallen publiek- en mediaprijzen zijn reeds in het bezit van Kurt Elling. En op 27 november kan hij daar een Edison bij optellen!

Het Metropole Orkest heeft al diverse optredens gegeven met Kurt Elling. Het is altijd een genot om met hem te spelen, dus wij kijken reikhalzend uit naar deze avond!

Concerten

do 27 nov, 20:15
Muziekgebouw Eindhoven, Eindhoven