The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Somi voor drie shows naar Nederland

Zangeres, componiste en toneelschrijfster Somi Kakoma, beter bekend als ‘Somi’, betreedt dit seizoen het podium samen met het Metropole Orkest, onder leiding van honorair dirigent Vince Mendoza. Als dochter van immigranten uit Oeganda en Rwanda heeft Somi een uniek muzikaal perspectief wat haar in 2021 een Grammy-nominatie opleverde voor Best Jazz Vocal Album voor haar live album Holy Room: Live At Alte Oper. Ze werd daarmee de eerste Afrikaanse vrouw genomineerd in een van de Grammy jazzcategorieën. Somi werkte in het verleden al samen met Gregory Porter, Ladysmith Black Mambazo en Seun Kuti.

Als winnaar van de 2023 Doris Duke Artist Award en ontvanger van twee NAACP Image Awards, heeft Somi haar stempel gedrukt als een invloedrijke kracht in de wereld van jazz en muziek. Een memorabel samenspel van Somi’s soepele jazz en Afrikaanse ritmes verweven met de onovertroffen sound van het Metropole Orkest.

20 september 2024 Muziekgebouw Eindhoven
21 september 2024 Schouwburg Leiden
22 september 2024 Muziekgebouw aan ’t Ij Amsterdam

Voor ticketinfo zie onze agenda.