The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest verzorgt openingsconcert Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. De aftrap van dit jubileumjaar is precies een jaar eerder, op 27 oktober 2024, middels een eenmalig openingsconcert in de Ziggo Dome. Verzorgd door de samenwerkende partners Metropole Orkest, ISH Dance Collective, ZO! Gospel Choir en uitvoerend producent Making Waves in opdracht van de gemeente Amsterdam. 

De show is een muzikale vertolking van de Amsterdamse geschiedenis en vertelt het verhaal van de stad met gouwe ouwe hits én populaire muziek van nu, van pop tot house en van smartlap tot hiphop. Diverse Nederlandse artiesten werken mee, waaronder André Hazes, René Froger, S10, Sophie Straat, Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Donnie en Edsilia Rombley. Met het openingsconcert, dat live wordt uitgezonden, nodigt de jarige hoofdstad heel Nederland uit om het jubileumjaar mee te vieren. Vanaf 12 maart start de voorverkoop. Inschrijven kan via de website www.openingsconcertamsterdam750.nl 

We willen het jubileumjaar groots vieren, daar past een grootse opening bij. Met het concert willen we echt iets neerzetten waar de stad en Nederland zich in herkennen en waarmee we het hele land uitnodigen om mee te vieren.” zegt Sietse Bakker, Programmadirecteur van Amsterdam 750. 

Naast veel muziek, zang en dans is er ook cabaret door comedian Rayen Panday en cabaret duo Van der Laan & Woe en wordt met unieke archiefbeelden en opnames van filmmaker Jerom Fischer ook bijvoorbeeld Amsterdam als sportstad verbeeld. Kortom, een veelzijdige en unieke show voor een divers publiek. 

Alle informatie en updates zijn te vinden op de website van Openingsconcert Amsterdam 750, waaronder deze promofilm.