The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Podcast ‘Dolf van der Linden en zijn Metropole Orkest’

Het Metropole Orkest begeleidde in de jaren 50, 60 én 70 met z’n swingende, lichtklassieke geluid elk denkbaar programma. Songfestivals, musicals, radioprogramma’s, en dirigent Dolf was één van de beroemdste muzikale Nederlanders.
Nu kent bijna niemand hem meer. Terwijl het Metropole Orkest een nog vaak genoemde naam is. Hoe komt dat?

In de podcast ‘Dolf van der Linden en zijn Metropole Orkest’ gaat presentator Carine Lacor, samen met Dolf-biograaf Bas Tukker, op zoek naar het antwoord. Een muzikale tijdreis die begint bij een jonge Dolf, die droomt van een eigen orkest. Een droom die uitkomt en zijn leven bepaalt. Met grote successen en, uiteindelijk, de pijnlijke scheiding van ‘zijn’ Metropole.

Zes afleveringen bomvol oude interviews, smakelijke anekdotes en vooral: heel veel muziek! ‘Dolf van der Linden… en zijn Metropole Orkest’. De eerste afleveringen verschijnen op donderdag 1 juni en zijn te beluisteren via je favoriete podcastapp.

Spotify
Apple Podcast 
Google Podcast
Website NPO Klassiek