The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest opnieuw naar North Sea Jazz Festival

Ook dit jaar is het Metropole Orkest traditiegetrouw op het North Sea Jazz Festival te vinden. Op vrijdag 7 juli en zondag 9 juli speelt het orkest in Ahoy Rotterdam twee bijzondere programma’s.

Het festival brengt dit jaar een bijzonder thema, Sounds of Diversity – A Shared Musical Heritage, omdat het dit jaar 150 jaar geleden is dat de slavernij in de toenmalige koloniën werd afgeschaft. Het festival besteedt met dit overkoepelend thema aandacht aan de diversiteit in mensen en muziek die de geschiedenis Nederland opleverde.

Zo wordt op vrijdag ‘The Diaspora Suite’ uitgevoerd, samengesteld door het Metropole Orkest en curator en initiatiefnemer Mike Bindraban. Onder de dirigeerstok van Jules Buckley vertellen nationale en internationale artiesten, schrijvers en musici samen met het orkest in woord en klank het diasporaverhaal anno 2023. Op zondag brengt het Metropole Orkest met gastartiesten een hommage aan de Curaçaose componisten Jacobo ‘Coco’ Palm en zijn familie en Rudy Plaate met ‘Palm & Plaate Classic And Popular Compositions From Curaçao’.