The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Maan & MO openen VriendenLoterij ZomerConcerten

Het Metropole Orkest opent samen met zangeres Maan het nieuwe seizoen van de VriendenLoterij ZomerConcerten in Het Concertgebouw. Het orkest opende deze concertserie al eerder met o.a. Danny Vera en Nick & Simon en zet deze traditie op zaterdag 1 juli voort met een van de succesvolste zangeressen van Nederland. De kaartverkoop voor dit concert start op donderdag 9 maart.

Sinds haar doorbraak in 2016 toen ze The Voice of Holland won is Maan niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Ze scoort hit na hit met nummers als ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’, ‘Nee Is Nee’, ‘Als Ik Je Weer Zie’ en ‘Stiekem’. Met ‘Blijven Slapen’ won ze de Edison Pop en de Edison Beste Single. Met het Metropole Orkest deelde ze al eerder het podium en deze avond krijgt de bijzondere samenwerking een vervolg: onder leiding van Hugh Brunt klinken bekende hits en liedjes van Maans nieuwste album ‘Leven’ in een spectaculaire orkestrale versie.

Alexander van Popta, die eerder al speelde met en produceerde voor het MO, neemt de artistieke invulling van dit concert voor zijn rekening. Hij kijkt enorm uit naar deze samenwerking: “Na een ontzettend fijn kennismakingsgesprek met Maan en haar team ben ik erg enthousiast om aan dit bijzondere project te mogen werken. We zijn momenteel bezig met het samenstellen van het repertoire. Een selectie waarbij zowel de kracht als kwetsbaarheid van het Metropole Orkest voor het voetlicht zal komen. De muziek van Maan spreekt een ontzettend brede doelgroep aan. Aan mij de taak als creatief producent om rekening te houden met de klanken van moderne popmuziek als de dynamische, organische mogelijkheden van Metropole. Het succesvol samenbrengen van al die ingrediënten zit hem o.a. in het aansturen van de arrangeurs. Zij moeten weten in welke richting een liedje vertaald moet worden. Gaan we bijvoorbeeld voor een uitgeklede versie of wordt het een combinatie van live-orkest met elektronische elementen? Daarna is het aan de dirigent en de musici om de noten die op papier staan tot leven te wekken. Met Hugh Brunt (UK) hebben we een geweldige dirigent voor dit project uitgenodigd. Zijn eerdere werk voor o.a. Radiohead en Nicholas Britell is doordrenkt van urgentie, vakmanschap en passie. Dat dit alles in de legendarische Grote Zaal van het Concertgebouw zal plaatsvinden maakt de ervaring compleet.”