The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jong Metropole decembertournee ft. Donny McCaslin

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

De Amerikaanse jazz saxofonist Donny McCaslin en Jong Metropole gaan in december samen op tour. McCaslin is waarschijnlijk het bekendst door zijn veelgeprezen werk als bandleider van het album ‘Blackstar’ van David Bowie. Geïnspireerd door de woorden en visie van de legende verkent McCaslin een nieuwe artistieke benadering in o.a. zijn meest recente album ‘Blow’. “Voordat ik met David Bowie werkte, leek dit niet mogelijk voor mij”, zegt McCaslin over zijn composities. McCaslin daagt de jonge muzikanten van Jong Metropole uit door hen mee te nemen in zijn gewaagde fusion van jazz, rock en elektronica en zet de toon met zijn geïmproviseerde alternatieve stijl. Onder leiding van dirigent Jochen Neuffer komen Donny McCaslin en Jong Metropole samen tijdens hun tour genaamd ‘Fast Future‘.

3 december – Schouwburg Concertzaal Tilburg
4 december – LantarenVenster, Rotterdam (uitverkocht)

‘Fast Future’ wordt mede mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Hilversum.