The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Anoushka Shankar en Metropole Orkest genomineerd voor Grammy

Foto door Ejam Maail

‘Between Us…’, het live-album van Anoushka Shankar, Metropole Orkest, Manu Delago en Jules Buckley, is genomineerd voor een Grammy Award. Het album maakt kans op de felbegeerde prijs in de categorie ‘Best Global Music Album’.

Het album ‘Between Us…’ werd in 2018 tijdens een korte tour met de Indiase sitarspeler en componist Anoushka Shankar opgenomen. Op de plaat zijn het Anoushka, het Metropole Orkest, o.l.v. Jules Buckley en handpan speler Manu Delago te horen. Deze talentvolle combinatie leverde een uniek album op, waarop ieders talent op magische wijze naar voren komt. ‘Between Us…’ bevat zeven stukken, allen geschreven door Anoushka.

Net als het Metropole Orkest vindt ook dirigent Jules Buckley de nieuwe nominatie geweldig. “Het is een project waar we veel liefde in hebben gestopt“, aldus Buckley. “Mensen van buiten de klassieke wereld zien deze projecten niet altijd als iets virtuoos of complex, maar deze is dat echt. Iedereen in het orkest heeft zich een slag in de rondte gespeeld om de juiste noten te raken, om het zo op het hoogste artistieke niveau te krijgen.

De Grammy’s worden op 5 februari uitgereikt in Los Angeles.