The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jan van Duikeren & MO Strings winnen twee Edisons

‘Short Stories’, het album van Jan van Duikeren’s JVD4 en de Metropole Orkest Strings, heeft maar liefst twee Edisons gewonnen. Het album won de prijs in de categorie ‘Nationaal’ en de ‘Edison Jazzism Publieksprijs’. Twee awards en een project waar Jan, John Engels en het Metropole Orkest enorm trots op zijn.

Voor drummer John Engels kwam vorig jaar een langgekoesterde wens uit, de opname van een album vol prachtige ballads met JVD4 – het kwartet van de Rotterdamse toptrompettist Jan van Duikeren waar hij deel van uitmaakt. Met medewerking van de Metropole Orkest Strings onder leiding van Rob Horsting werd tijdens de coronalockdown ‘Short Stories’ opgenomen.

John vroeg al jaren na elk concert of we niet eens een uur lang ballads konden spelen. Zijn 85ste verjaardag en de kans om tijdens de lockdown de Metropole Orkest Strings te strikken, waren de perfecte aanleiding de studio in te duiken.” Aldus Jan van Duikeren.

Samen met de voltallige strijkerssectie van het Metropole Orkest en speciale gast Marcel Veenendaal (Di-rect) werd in twee dagen tijd een hoofdzakelijk door Van Duikeren geschreven repertoire opgenomen. Het gelijktijdig opnemen van het hele strijkorkest en de solisten in dezelfde ruimte resulteert in een uniek document waar de spanning, energie en het speelplezier van afspatten. De composities ‘Mum’, ‘Hope’ en ‘Almost Blue’ (Elvis Costello) met Marcel Veenendaal zijn de absolute hoogtepunten.

‘Short Stories’ is verkrijgbaar in onze webshop en te beluisteren op o.a. Spotify.