The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO voor zevende keer naar BBC Proms

Deze week reist het Metropole Orkest voor de zevende keer af naar de Royal Albert Hall in Londen. Opnieuw is het orkest, onder leiding van Marcus Wyatt, daar uitgenodigd om een concert tijdens de prestigieuze BBC Proms concertserie te verzorgen.

Op 28 augustus zal het orkest een avondvullend programma verzorgen met ‘The South African Jazz Songbook’. Onder leiding van de Zuid-Afrikaanse trompettist en dirigent Marcus Wyatt speelt het Metropole Orkest dit jaar Zuid-Afrikaanse jazz. Met muziek van onder andere Dudu Pukwana, Abdullah Ibrahim, Johnny Dyani, Winston Mankunku, Bheki Mseleku, Hugh Masekela en Jonas Gwangwa krijgt het publiek deze avond een mooie doorsnede van de Zuid-Afrikaanse jazzscene. Solisten deze avond zijn zanger Siyabonga Mthembu, saxofonist Soweto Kinch, zangeres ESKA en tuba speler Theon Cross.

In voorgaande jaren speelde het orkest met Ledisi en Lisa Fischer (2019), Jacob Collier (2018), Charles Mingus (2017), Quincy Jones (2016), de Londense rap – en grime scene (2015) en Laura Mvula (2014).

Deze prom wordt zondag live uitgezonden op BBC Radio 3. Schakel in om 20.30 uur Nederlandse tijd.