The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Extra shows Efteling in Concert

Goed nieuws: Efteling in Concert krijgt twee extra shows! Aan de al aangekondigde data wordt nu 16 oktober om 15.30 in de Brabanthallen en 29 oktober om 16.30 uur in Rotterdam Ahoy toegevoegd. 

De eerste drie concerten in Nederland waren al binnen een aantal weken uitverkocht. Daarom krijgt Efteling in Concert extra shows in Rotterdam en Den Bosch. Annerieke Glaser, co-founder van Cinema in Concert: “We zijn enorm trots dat we zoveel mensen mogen verwelkomen tijdens Efteling in Concert. Het succes lijkt te zitten in de combinatie van de iconische muziek van de Efteling, het Metropole Orkest en het 70-jarige jubileumjaar van het attractiepark.” Voor het concert in Antwerpen, op 22 januari 2023, zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

De voorbereidingen van de show zijn momenteel in volle gang. Het orkest speelt een speciaal ontwikkeld muziekstuk, een suite, waarin de muziek van de Efteling voor iedere gast op majestueuze wijze tot leven komt. Het Metropole Orkest staat bij deze concerten onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

De visuele invulling van Efteling in Concert ligt in handen van regisseur en conceptmaker Jerom Fischer. “Mijn doel was niet zomaar beelden uit het park te verzamelen, maar een geheel eigen stijl te ontwikkelen die ruimte laat voor de ‘magie van herinneringen’, zodat iedere toeschouwer zijn eigen herinneringen aan de Efteling kan herkennen en herbeleven.” Speciaal voor dit concert ontwikkelde hij samen met Jason van Domburg een wereld van silhouetten en schaduwen die de muziek ondersteunen. Een betoverende miniatuurwereld bestaande uit honderden zorgvuldig uitgesneden houten laagjes vormen de basis van elke scene.  Zo krijgt ieder nummer dat het orkest speelt straks een geheel nieuw decor.