The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest met Zuid-Afrikaans programma naar BBC Proms

Het Metropole Orkest is voor de zevende keer door de BBC uitgenodigd om op te treden in de meest prestigieuze concertserie ter wereld. Op 28 augustus 2022 verzorgt het orkest een avondvullend programma in de Royal Albert Hall en voor de BBC TV. Het programma bestaat uit de ‘South African Jazz Songbook’ met solisten als Siyabonga Mthembu, Soweto Kinch, ESKA en Theon Cross.

In de afgelopen jaren werd het Metropole Orkest meermaals uitgenodigd voor concerten in de BBC Proms om daarmee nieuwe en diverse publieksgroepen aan te spreken. Programma’s rond Nina Simone (2019), Jacob Collier (2018), Charles Mingus (2017), Quincy Jones (2016), de Londense rap – en grime scene (2015) en Laura Mvula (2014) lieten de Royal Albert Hall volstromen en leverden het Metropole Orkest veel internationale aandacht en waardering op.

Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: “Wij zijn verheugd dat we na twee jaren noodgedwongen afwezigheid weer terugkeren bij de BBC Proms. Na zes succesvolle projecten met onze ere-dirigent Jules Buckley reizen we nu af naar Londen met de Zuid-Afrikaanse dirigent Marcus Wyatt, een blijk van vertrouwen van de BBC Proms in het Metropole Orkest.

Onder leiding van de Zuid-Afrikaanse trompettist en dirigent Marcus Wyatt speelt het Metropole Orkest dit jaar Zuid-Afrikaanse jazz. Met muziek van onder andere Dudu Pukwana, Abdullah Ibrahim, Johnny Dyani, Winston Mankunku, Bheki Mseleku, Hugh Masekela en Jonas Gwangwa krijgt het publiek deze avond een mooie doorsnede van de Zuid-Afrikaanse jazzscene. Solisten deze avond zijn zanger Siyabonga Mthembu, saxofonist Soweto Kinch, zangeres ESKA en tuba speler Theon Cross.