The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Laetitia Griffith nieuwe voorzitter Raad van Toezicht MO

Per 1 maart is Laetitia Griffith benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht van het Metropole Orkest. Hiermee volgt ze Annelien Bredenoord op die deze functie sinds 2018 bekleedde.

Directeur Jan Geert Vierkant: “Wij zijn bijzonder verheugd dat Laetitia Griffith het stokje overneemt van Annelien Bredenoord als voorzitter van de Raad van Toezicht. Met haar brede bestuurlijke ervaring en grote netwerk zal zij het Metropole Orkest zeker verder kunnen helpen met zijn ambities.”

Laetitia Griffith: “Het Metropole Orkest behoort tot de absolute wereldtop en de muziek van het orkest reikt tot in alle hoeken van de samenleving. Ik kijk ernaar uit om mij in te zetten om het Metropole Orkest de komende jaren verder te laten groeien in Nederland en daarbuiten.”

Over Laetitia Griffith
Aan het begin van haar carrière heeft Laetitia Griffith diverse juridische functies bekleed bij het Ministerie van Justitie en het Openbaar Ministerie. Vervolgens was zij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en wethouder Financiën en Economische Zaken van de gemeente Amsterdam, beide namens de VVD. Tijdens haar politieke loopbaan heeft zij een sterk bewustzijn ontwikkeld voor de diverse stakeholders en hun belangen, zowel intern als extern. Na haar politieke loopbaan was Laetitia Griffith onder meer bestuursvoorzitter van de Vereniging Nederlandse Veiligheidsbranche en lid van de staatsraad van de Raad van State. In de laatste hoedanigheid heeft zij zich bekwaamd in het beoordelen van de kwaliteit en haalbaarheid van wetsvoorstellen en de naleving van wetten en verdragen. Daarnaast heeft Laetitia Griffith een veelvoud aan toezichthoudende functies vervuld, zowel in het bedrijfsleven als in de overheidssector, in het familiebedrijf en de liefdadigheidssector.