The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO & Ack van Rooyen genomineerd voor Edison Jazzism Publieksprijs

‘Then and Now’, het album van het Metropole Orkest en Ack van Rooyen, is genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs. Stemmen kan t/m 29 augustus via deze link of de QR code op de afbeelding hiernaast.

De 3-LP set is een verzameling met hoogtepunten uit de samenwerking met Ack en Jerry van Rooyen door de jaren heen. Het betreft de periode 1975-2000.
Op de bonus LP van deze set staan vier nieuwe opnames die het Metropole Orkest dit jaar met Ack maakte. De vier titels werden door van Rooyen zelf gekozen en hij ziet deze nummers vooral als een eerbetoon aan zijn broer. In het stuk ‘Dear Old Stockholm’ speelt Ack zelf niet en zo geeft hij Jerry, met dit meesterlijk stukje arrangeerkunst voor strijkers, het laatste woord.

Ack van Rooyen mag zo langzamerhand wel de ‘Nestor van de Nederlandse Jazz’ worden genoemd, want hij heeft veel op zijn muzikale geweten en hij speelt nog steeds! In de loop der jaren waren Ack en Jerry regelmatig te gast bij het Metropole Orkest en werkten ze nauw samen met dirigent en oprichter Dolf van der Linden. Ook tijdens het tijdperk Rogier van Otterloo waren ze graag geziene gasten.

Er is veel geschiedenis met de van Rooyens in de Metropole Orkest archieven en van elke periode zijn enkele pareltjes in deze 3-LP collectie opgenomen. Stukken zijn afkomstig uit de radioprogramma’s Metro’s Music, Metro’s Midnight Music en The Bands en werden opgenomen tussen 1975 en 1995. Deze opnames werden eerder uitgebracht op de cd’s ‘Colores’ (1991) en ‘Daydream’ (1999). Beide uitgaven zijn al enige jaren niet meer in druk. Voor het nieuwe compilatiealbum hebben de producers arrangementen van Jerry van Rooyen van beide cd’s geselecteerd.

Het album ‘Then and Now – The Artistry of Ack & Jerry van Rooyen’ is verkrijgbaar in onze webshop en te beluisteren op Spotify.