The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jan van Duikeren en Metropole Orkest Strings releasen album

Vandaag releasen Jan van Duikeren en de Metropole Orkest Strings ‘Short Stories’. Dit album is vanaf nu te beluisteren op Spotify, vanaf eind mei verkrijgbaar op cd en vanaf juni/ juli ook op vinyl. Je kunt het album alvast vooruit bestellen in onze webshop

Het was al jaren een grote wens van Jan van Duikeren om met zijn kwartet (JVD4: Jan Van Duikeren, trompet & flugelhorn; John Engels, drums; Karel Boehlee, piano; Aram Kersbergen, contrabas) een ballad album op te nemen.

John Engels was er al lang klaar voor. Bij vrijwel elk concert vroeg hij of we niet een uur lang ballads konden spelen. En elke keer kwam hij met de meest verbazingwekkende titels. Dat resulteerde eerder al in een opname van Erbarme dich, mein Gott”, glimlacht Jan. “Maar”, voegt hij eraan toe, “ik wilde wel dat die plaat dan ons eigen verhaal zou worden.”

En dat is met Short Stories gelukt, stelt hij met grote tevredenheid vast, “zeker ook vanwege de samenwerking met de strijkerssectie van het Metropole Orkest.”

Die samenwerking kan gezien worden als een positieve resultante van de corona pandemie. Orkesten en ensembles zagen geplande concerten en tours geannuleerd en staken energie en creativiteit in studiosessies.

En dus boekten Jan van Duikeren’s JVD4 en de Metropole Orkest Strings op 31 augustus en 1 september 2020 de befaamde Studio 1 van het MCO voor de opnamen van Short Stories, onder leiding van dirigent/arrangeur Rob Horsting.

Jan van Duikeren nodige daarnaast ook twee bevriende gasten uit: saxofonist Tineke Postma en vocalist Marcel Veenendaal (DI-RECT).

In een ultieme poging om de energie optimaal vast te leggen, hebben we strijkorkest plus gasten samen opgenomen. Een hele uitdaging om te organiseren tijdens de lockdown en de bijbehorende beperkingen. Terugkijkend op het hele proces ging alles anders met deze plaat dan de bedoeling was, maar het pakte allemaal echt goed uit. Ik denk dat het zo heeft moeten zijn. Sommige verhalen vertellen zichzelf gewoon.