The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO speelt 5 mei-concert in Carré

foto: Reinout Bos

Stef Bos, André van Duin, Laetitia Gerards, Claudia de Breij, Shary-An, Hanin, ZO! Gospel Choir, Maan, ISH Dance Collective en het Metropole Orkest treden op tijdens het traditionele 5 mei-concert vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Samen sluiten zij de nationale viering van Bevrijdingsdag 2021 feestelijk af. De NOS zendt het concert live uit op NPO1.

Bevrijdingsdag eindigt traditiegetrouw met het 5 mei-concert op de Amstel, voor Koninklijk Theater Carré. Door de coronamaatregelen vindt het concert ook dit jaar niet buiten maar binnen in het theater plaats. Vanuit de grote zaal verzorgen de diverse artiesten, de performers van ISH Dance Collective en het Metropole Orkest, onder leiding van Miho Hazama, een feestelijk programma.

Zanger Stef Bos zorgt voor de verbinding tussen de verschillende onderdelen van het programma. “Door de avond heen vertel ik persoonlijke anekdotes die het idee van vrijheid voor iedereen tastbaar maken. Want zoals mijn vader mij ooit leerde: ‘We mogen nooit vergeten dat vrijheid ons hoogste goed is’.”