The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Studio Sessions op Facebook

Tijdens de eerste lockdown eerder dit jaar gaf het orkest onder de noemer ‘Metropole Studio Sessions’ onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley een drietal bijzondere live concerten vanuit onze thuisbasis in Hilversum. De drie concerten zijn nu voor het eerst ook te bekijken via Facebook.

Woensdag 23 december – 20.30 uur
Metropole Studio Sessions: I’ve got the world on a string

Tijdens dit concert spelen de strijkers van het Metropole Orkest een aantal bekende jazzstandards zoals ‘Angel Eyes’, ‘Laura’ en ‘Dancing in the Dark’ maar ook een aantal, speciaal voor deze strijkers geschreven, composities van toparrangeurs uit de bloemrijke geschiedenis van het orkest, waaronder Jerry van Rooyen, Rob Pronk en Vince Mendoza. In dit bijzondere strijkersprogramma presenteren we met trots een aantal van de top-solisten die het orkest in zijn gelederen heeft, zoals concertmeester Arlia de Ruiter, pianist Hans Vroomans en saxofonisten Leo Janssen, Paul van der Feen en Marc Scholten. Op trompet ziet en hoort u Ruud Breuls.

Woensdag 30 december – 20.30 uur
Metropole Studio Sessions: Tribute to Clifford Brown and Charlie Parker
In de jaren 50 nam trompettist Clifford Brown zijn album ‘Clifford Brown with Strings’ op. Een prachtige plaat met bekende jazzstandards als ‘Yesterdays’ en ‘Embraceable you’. Het Metropole Orkest brengt, onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley, een eerbetoon aan deze grote veel te vroeg overleden trompettist door deze plaat, met arrangementen van sterarrangeur Neal Hefti, live uit te voeren. Nu met Ruud Breuls en altsaxofonist Paul van der Feen als solisten. Daarnaast brengt altsaxofonist Paul van der Feen een aantal stukken van het album ‘Charlie Parker with Strings’ ten gehore.

Woensdag 6 januari– 20.30 uur
Metropole Studio Sessions: Tribute to Charlie Haden

Tien jaar geleden speelden de strijkers van het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza een prachtig programma met bassist Charlie Haden en zijn Quartet West in de Rotterdamse Doelen. Zes jaar na zijn dood zetten we de muziek van deze meester van de contrabas graag opnieuw in de spotlights. Tijdens dit live concert is er een belangrijke rol weggelegd voor onze eigen basheld Aram Kersbergen en tenorsaxofonist Sjoerd Dijkhuizen. U hoort onder andere ‘Detour Ahead’, ‘Blues for Alice’ en ‘Nightfall’.