The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Knoop Gala 2020 op tv

Foto door Olivier Thijssen

Dit jaar vond in Koninklijk Theater Carré opnieuw het Knoop Gala plaats. Dit keer zonder publiek en in een intieme setting. Ook dit jaar begeleidde het Metropole Orkest, onder leiding van Maurice Luttikhuis, de beste bekende en (nu nog) onbekende artiesten. Dit spektakel wordt op dinsdag 22 december om 20.30 uur uitgezonden op NPO 1. 

Het Knoop Gala is een bijzonder concert waar muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights staan. Dit doen zij niet alleen, maar samen met grote Nederlandse artiesten als Tino Martin, MAAN, Nick & Simon, Gordon, Clouseau, Francis Broekhuizen en Bizzey. De presentatie is in handen van Paul de Leeuw en Dieuwertje Blok.

Dit jaar maakten we er een extra bijzondere editie van De muzikale optredens werden namelijk afgewisseld met live verbindingen met familie en geliefdes die niet in de zaal aanwezig konden zijn.

Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. Dit fonds draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander.