The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Concert met Ack van Rooyen vanavond op NPO 2 Extra

Onlangs ontving bugelspeler en trompettist Ack van Rooyen de in TivoliVredenburg de Buma Boy Edgar Prijs 2020, de belangrijkste jazzprijs van Nederland. Tijdens deze uitreikingsavond trad Ack op met het Metropole Orkest. Op het programma stond werk van hun nieuwe album ‘Then and Now’, een ode aan Van Rooyens ruim zeventigjarige jazzcarrière en die van zijn overleden broer Jerry.
Dit concert is vanavond, op 23 december, om 22.25 uur op NPO 2 Extra.

Van Rooyen ontving de prijs onder meer vanwege zijn indrukwekkende internationale carrière, zijn vakmanschap en lyrische spel op de bugel. De jury schreef: “Als solist en docent drukt Van Rooyen een stempel op zeventig jaar jazzgeschiedenis in binnen- en buitenland, van de opkomst van de Nederlandse omroeporkesten en bebopcombo’s tot de ontwikkeling van jazzonderwijs aan de conservatoria.”

De Buma Boy Edgar Prijs 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur (hoofdsponsor), het BIMHUIS, North Sea Jazz, VPRO Vrije Geluiden, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds Podiumkunsten.